De ce bijuteriile din perle sunt acum investitia ideala

Perlele ca investitie

Intr-o lume care poate produce si inmulti atat de mult artificial, produsele naturale cu adevarat frumoase, pure, au devenit o raritate. Perlele sunt una dintre acele putine comori, o bijuterie a oceanelor, care isi pastreaza valoarea si nu isi va pierde din valoare prea curand. Agricultura de perle este o stiinta in sine pe care doar cativa fermieri de perle din lume au trait si au transmis-o in fermele lor de generatii. Apa limpede, un ochi si o inima pentru natura si manipularea etica a stridiilor sunt aspecte importante si chiar necesare pentru a permite cultivarea durabila a perlelor valoroase.
Asadar, daca doriti sa va extindeti portofoliul de investitii sau pur si simplu doriti sa va investiti banii in mod rational, este posibil sa nu va fi gandit niciodata la perle ca la o investitie. In timp ce cererea de perle de inalta calitate este in crestere, oferta este redusa din cauza influentelor mediului si a consecintelor pandemiei globale. In cele ce urmeaza, veti afla de ce perlele sunt alegerea potrivita pentru investitii si cum va puteti construi colectia de perle pas cu pas.

Oferim aici spre delectare un superb colier din perle, cu inchizatoare din aur galben.

colier-din-perle-aur

 

De ce sunt perlele atat de valoroase?

Pentru a intelege motivul din spatele investitiei in perle, trebuie sa cunoasteti elementele de baza despre perle si cultivarea perlelor. Natura modului in care sunt create perlele este cea care determina valoarea lor, care este alcatuita dintr-o simbioza unica a naturii, a oamenilor si putin noroc.

Perlele de calitate buna sunt rare

Oricine intelege cum functioneaza cultivarea perlelor stie ca nu fiecare midie folosita duce la o recolta de succes - o perla. In cazul fericit, chiar si dintre perlele produse, doar un mic procent, aproximativ o zecime, este utilizabil pe piata de bijuterii. Doar o fractiune din aceasta, aproximativ 3%, indeplinesc cele mai pretentioase cerinte. In acest context, este usor de observat ca perlele de inalta calitate sunt o adevarata raritate.

Putine crescatorii de perle

Meseria de fermier de perle, care trebuie sa gestioneze o intreaga ferma de perle, este asociata cu o munca intensa, grea, in natura, aspra si in multe locuri cu vocatie pentru viata. Nu este surprinzator faptul ca tinerii nu vor sa se implice in businessul parintilor si sa preia astfel  fermele de perle care sunt conduse de generatii. Drept urmare, cultivarea perlelor va deveni din ce in ce mai rara si mai costisitoare in viitor, ceea ce, la randul sau, va creste valoarea perlelor.

Recoltele au scazut brusc din cauza pandemiei

Pandemia nu a lasat neatins sectorul cultivarii de perle. Interdictiile stricte de calatorie si carantinele au impiedicat specialisti precum cei in cresterea stridiilor sa-si faca munca in zonele de reproducere. Astfel ca in acest moment in majoritatea stridiilor nu cresc perle. Recoltele viitoare vor fi foarte mici, ceea ce va creste si valoarea perlelor.

Calitatea buna a perlelor depinde in mare masura de clima

Schimbarile climatice si cresterea temperaturii marii au un impact deosebit de puternic asupra unor creaturi naturale precum stridiile si, prin urmare, asupra cresterii perlelor. Pe masura ce apa se incalzeste, stridiile devin mai susceptibile la boli. Acest lucru face reproducerea mai dificila si, de asemenea, decimeaza recolta.
Apa limpede si curata este, de asemenea, un factor esential pentru perlele pure, bine acoperite. Pe masura ce apa devine mai calda si mai poluata, perlele pure si curate devin din ce in ce mai rare.

Evolutie remarcabila a preturilor la licitatii

Pretul perlelor de inalta calitate este in continua crestere. Mai ales puternic in anii 2021 si 2022 afectati de pandemie - pentru anumite calitati bune cresterea valorii este chiar de peste 30%! „International Gem Society” citeaza „A2Z Market Research” care prezice o crestere medie anuala de aproximativ 13% pentru piata de bijuterii cu perle. Harper's Bazaar anunta, de asemenea, o „revenire majora a bijuteriei preferate a Printesei Diana - perlele” in 2022 si 2023. Colierele de perle nobile de la casa de licitatii Sotheby's sunt in gama de cinci cifre, iar tendinta este in crestere. Anul trecut, casa de licitatii a scos la licitatie chiar si un colier de perle naturale cu un diamant Marie-Antoinette pentru 36 de milioane de dolari SUA - un pret record mondial pentru perle pana in prezent.

In cele ce urmeaza, va prezentam perechea noastra favorita de cercei cu perle de cultura, din aur galben, cu trandafir coral rosu.

 cercei-din-aur-cu-perle-de-cultura

 

Cum mentineti valoarea perlelor reale?

In primul rand, este important sa alegeti perle cu adevarat de inalta calitate si testate (mai multe despre alegerea potrivita in paragraful urmator). Perlele sunt o investitie doar daca sunt de cea mai buna calitate.
Ingrijirea adecvata a perlelor joaca un rol important. Daca perlele sunt purtate, trebuie evitat contactul direct cu produse cosmetice precum fixativ, deodorant sau parfum. Acestea pot ataca structura fina de calciu a perlei si astfel pot deteriora luciul. De asemenea, va recomandam sa stergeti usor reziduurile cosmetice de pe perle cu o carpa fina dupa fiecare purtare. Vizitati site-ul nostru pentru mai multe informatii despre ingrijirea perlelor.

De ce bijuteriile Zea et Sia sunt  atat de speciale?

Zea et Sia foloseste intotdeauna cele mai bune calitati ale recoltelor de perle disponibile.
Fiind un business de familie,  selectam si acordam intotdeauna atentie perlelor:  perle cultivate in mod durabil, cu un luciu inconfundabil si stralucire uluitoare. Fiecare piesa Zea et Sia merita o investitie.

Si acum un model de inspiratie pentru toate micile printese, cercei cu perle, din aur galben si cu tortite.

cercei-cu-tortite-din-aur-galben-si-cu-perle-de-cultura

 

Pe scurt, perlele de calitate si bijuteriile din perle sunt o investitie fabuloasa, deoarece ele:

• sunt un produs natural care nu poate fi reprodus dupa bunul plac;
• sunt rare, in special cele de calitate excelenta;
• se bucura de o cerere ridicata in intreaga lume, cu o cerere extrem de crescanda in Asia;
• se bucura de cresterea in valoare pe termen lung;
• sunt purtabile;
• sunt usor de transportat;
• sunt recunoscute in intreaga lume ca bijuterii;
• sunt relativ usor de ingrijit.

 


Lasa un comentariu

Doar ca reamintire, comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.